Overhemd op Maat.


Ruben Bakker geldt reeds sinds 2010 als dé expert bij uitstek op het gebied van overhemden op maat; met internationale erkenning en bewondering voor de geheel met de hand gemaakte overhemden die ik jarenlang voor klanten heb gemaakt, en met de kennis die ik bezit, bent u bij mij op het beste adres in Nederland voor een overhemd op maat. De eerste kledingstukken die ik maakte voor klanten toen ik begon als Bespoke Kleermaker, waren overhemden. Inmiddels heb ik vele honderden overhemden voor klanten in zowel binnen- en buitenland gemaakt. Uit dat oogpunt was het voor mij belangrijk om ook met mijn hemden ateliers om de tafel te gaan zitten en mij zélf de patronen te laten tekenen. Ook bij overhemden geld; een kledingstuk is pas echt op maat als het gebaseerd is op lichaamsmaten. Zo worden bij mijn overhemden dus ook de patronen zélf getekend, in eigen atelier, uitsluitend op basis van uw lichaamsmaten. Daarnaast maak ik nog steeds met plezier zélf een overhemd voor u; geheel met de hand. In iedere prijsklasse biedt Tailored. dus het optimale overhemd op maat aan.

Ruben Bakker geldt reeds sinds 2010 als internationaal erkend expert op het gebied van overhemden op maat.Citation

Met een grote stoffencollectie, die zorgvuldig is samengesteld, en keuze uit letterlijk honderden opties zoals verschillende boorden, manchetten, borduursels, knopen, en zelfs de stevigheid van uw boord en manchetten, kan bij mij elk overhemd op maat dat u wenst vervaardigt worden. De meerprijs vind u in het handwerk. Waar het bij pakken vaak met de machine nagedaan kan worden, is de “soft touch” van het handwerk zowel te voelen als te zien; een subtiel aantal puntjes bij de knopenlijst, met de hand aangezette knopen en knoopsgaten die met veel zorg en tijd met de hand gemaakt zijn. De naden van het overhemd worden dunner, en soepeler. U kiest met meer luxe dus ook voor meer draagcomfort. Het in huis gemaakte product is zelfs, op de lange naden na, geheel met de hand gemaakt.

Shirtmaking

Machine-Made

€ 149,-

vanaf*
  • Zeer Scherp Geprijsd
  • Unieke Stoffencollectie
  • Eindeloze Inspiratie
  • Een levertijd van 4-5 weken *
Lees Meer

Handmade

€ 299,-

vanaf*
  • Prachtig Handwerk
  • Unieke Extra’s
  • Oneindige Mogelijkheden
  • Een levertijd van 4-6 weken ***
Lees Meer

Prijzen hangen af van de gekozen stof, en eventuele extra’s. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

* Spoedservice mogelijk tot wel 5 werkdagen. ** Spoedopdrachten uitsluitend in overleg. *** Spoedservice mogelijk binnen 3 weken.

Bespoke by Ruben Bakker.


Internationaal sta ik inmiddels bekend om het ongekend hoge kwaliteit maatwerk wat ik lever op het gebied van overhemden. Ik ontwikkelde mijn techniek door jarenlang te experimenteren om het perfecte shirt te maken. Elke naad wordt met de hand afgewerkt, elk dessin wordt gematcht, zelfs waar het niet zichtbaar is, en er wordt gewerkt met 1 of 2 tussenpassen. Dit is hét ultieme, en meest authentieke maatwerk wat men kan vinden. Beleef het eeuwenoude kleermakersambacht met Bespoke by Ruben Bakker.

Placeholder
0+
Stoffen

0
Uur Werk

0,-
vanaf*

Kenmerken


Sinds 2010 maak ik hoogstpersoonlijk de mooiste, volledig handgemaakte bespoke overhemden vanuit eigen atelier. Maar liefst 12 uur werk en 1 tot 2 pasfases zorgen voor het mooiste shirt in Nederland.

Placeholder

Écht Bespoke, 1-2 Pasfases.


Zoals beschreven in deze blog, worden echte bespoke kledingstukken éérst afgepast, daarna pas gemaakt tot het uiteindelijke product. 1-2 weken na uw eerste bezoek komt u terug voor een pasfase, ook wel “fitting” genoemd. Hier kijk ik of het patroon goed getekend is, en waar nodig pas ik direct dingen aan, zowel t.b.v. een betere pasvorm, als t.b.v. uw smaak. Iets smaller? Iets ruimer? Kraag nét iets meer weggesneden dan gedacht? Alles is tijdens de fitting nog aan te passen en zorgt voor de ultieme pasvorm. Écht bespoke dus.


Placeholder

Volledig met de Hand


Het duurt gemiddeld maar liefst 12(!) uur om een bespoke shirt te maken. Dit komt vooral doordat ik letterlijk elke naad, behalve de lange, fundamentele naden, met de hand afwerk. De knopenlijst, de knoopsgaten, de zijnaden, zoom, binnenkant van de kraag, het armsgat; allen worden zorgvuldig met de hand doorgeput. Daarnaast wordt letterlijk élk dessin, hoe klein dan ook, volledig gematcht. Dit betekent dat ruitjes en streepjes overal op elkaar doorlopen, zelfs waar u en anderen het niet zien. Ultiem vakmanschap, of kunst?