FAQ


Hier vind u veelgestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, dan verwijs ik u naar de pagina “Contact.

Omdat maatwerk van Tailored. uitgaat van lichaamsmaten, niet van pasmodellen. Omdat ik als vrijwel de enige in Nederland zélf kleermaker ben, en daar een jarenlange opleiding voor heb moeten volgen. Ik begrijp het pak als geen ander, en teken binnen Tailored. dus ook zélf uw patroon, zonder tussenkomst van computers of standaard modellen. Bij Tailored. koopt u dus een écht maatpak, volgens de eeuwenoude kleermakerstradities. Slechts een handvol aanbieders kan dat zeggen.

Daarnaast kiezen klanten Tailored. voor de extreem uitgebreide collectie stoffen, het gebruik van uitsluitend natuurlijke materialen, service, flexibiliteit, en de focus op uitsluitend maatkleding.

Confectie, de kleding die u dus kant en klaar in de winkel koopt, gaat uit van een fictief, gemiddeld persoon. Slechts 5% van de wereldbevolking past daarom direct goed in een confectiepak.

Daarnaast is niemand geheel gelijk. Daarmee word bedoeld dat iedereen zo zijn eigen lichaamshouding en bouw heeft. Een lagere schouder rechts bijvoorbeeld, een holle rug, ongelijke arm en/of beenlengtes, ga zo maar door. In een (écht) maatpak houd uw kleermaker daar rekening mee en zorgt ervoor dat het pak volledig in balans is. Dit zorgt ervoor dat maatpakken niet lelijk plooien, en vele malen comfortabeler zijn om te dragen.

Daarnaast kunt u natuurlijk alles aan het pak zélf bepalen. Een maatpak is persoonlijk. U kiest zelf de stof, revers, schouder, voering, soepelheid, en zelfs welke binnenzakken u wel of niet wilt. Een maatpak verdient zichzelf op deze manier automatisch terug.

Klopt, het is mogelijk. Door mijn productie uit te besteden naar het Verenigd Koninkrijk en alleen de patronen zelf te tekenen kan ik kosten laag houden. Daarnaast huur ik geen duur winkelpand waardoor ik een scherpere prijs kan aanbieden aan mijn klanten.
Ja en nee.

Ja in de zin dat mijn full canvas product een compleet puur product is, waar geen concessies in zijn gemaakt. Er word op geen enkele plek in het jasje vlieseline gebruikt, alles is los van de bovenstof en dit zorgt voor een soepeler kledingstuk, waarin de stof het beste tot zijn recht komt doordat de eigenschappen niet veranderd worden door te “verplakken”.

En nee, omdat ook het half-canvas product gewoon gebruik maakt van dezelfde, zelf getekende patronen. De pasvorm blijft dus identiek. Pasvorm is vaak belangrijker dan hoe de rest van het pak in elkaar zit.

Let wel, alleen de Vitale Barberis Canonico, en de Huddersfield Fine Worsted collectie zijn te bestellen in half-canvas. Andere stoffen maak ik per definitie alleen in de full-canvas optie. Dit, omdat het gebruik van vlieseline op deze stoffen zonde zou zijn.

Ja. U betaalt 60% van het volledige bedrag vóór de order in behandeling word genomen.
Klanten uit alle soorten beroepen en achtergronden. Gewoonweg iedereen die waarde hecht aan de kwaliteit en het comfort van de kleding die hij draagt, zij het professioneel, zij het in vrije tijd. Van de boardrooms van de top van het bedrijfsleven tot de liefhebber die graag maatwerk draagt. Ook bedien ik veel trouwklanten, die voor de speciale dag echt iets unieks zoeken.

Klanten waarderen het persoonlijke en directe contact, de uitgebreide service, de oneindige mogelijkheden, en vakkennis. Die vind men niet bij reguliere winkels.

Op dit moment bied ik alleen de mogelijkheid tot bankoverschrijving aan. Uiteraard kunt u het bedrag ook contant voldoen.
Binnen Tailored. geld er eigenlijk geen echte huisstijl, al zijn de pakken toch meer Engels dan Italiaans te noemen, en de overhemden meer Italiaans dan Engels.

Ik ben traditioneel kleermaker en vind mijzelf meer in de traditie van Savile Row dan de traditie van de Italiaanse meester kleermakers. Dit betekend dat een pak bij voorkeur met een stevig binnenwerk word gemaakt, een mooie “roped shoulder” heeft, van en een degelijke Engelse stof gemaakt is.

Overhemden zijn bij voorkeur wat meer Italiaans, zo soepel mogelijk dus, en kennen overal handwerk, een zachte kraag en hier en daar plooitjes die het handwerk mooi laten zien.

Uiteindelijk is de klant degene die bepaald of het pak of shirt overwegend Engels of Italiaans is. Ik kijk naar wie de drager word van het pak. Het type werk, persoonlijkheid, en smaak. Zo komen we samen tot úw stijl.

De mogelijkheid is er tot beiden. Draagt u het liefste een echt Italiaans pak met een zeer zacht en soepel binnenwerk, een dunne Italiaanse stof, geen schoudervullingen en een Napolitaanse mouw-aanzet, dan maak ik dat voor u. Gaat u net als mijzelf liever voor de Savile Row stijl met een stevig binnenwerk, schoudervulling, en een “roped shoulder”, dan maak ik ook dat voor u.

Pakken beginnen bij Tailored. vanaf € 599,- voor half canvas, en € 799,- voor full canvas. De prijs word verder bepaald door de stof, en eventueel handwerk. Binnen deze vanaf prijzen bied Tailored. een collectie van ca. 300 stoffen van Vitale Barberis en Huddersfield Fine Worsted, respectievelijk een Italiaanse en Engelse weverij.

Gemiddeld geven klanten zo’n € 1000 uit.

Pakken worden vervaardigd in een atelier in het Verenigd Koninkrijk waar zo’n 40 ervaren kleermakers volgens mijn patronen uw pak maken.

Overhemden worden gemaakt in Duitsland of Italië, of op verzoek in eigen atelier hier in Nederland.

Ik neem doorgaans, mocht ik u in de tussentijd nog niet gesproken hebben, na een jaar contact op met u of het pak nog steeds voldoet aan uw wensen, en eventueel voor een opfrisbeurt naar het atelier mag komen. Ik kijk dan alle knopen na, vervang ze of zet ze opnieuw aan, vervang eventueel de voering, pers het pak weer goed op en zo nodig breng ik het pak naar een goede stomerij. Daarnaast kunnen we bij verandering van uw gewicht immer en altijd het pak vermaken.
Mijn atelier brengt op mijn verzoek altijd meer “naadtoegift” oftewel extra stof aan dan in de meeste pakken het geval is. Zo kan bij Tailored. zelfs het bovenbeen uitgenomen worden, iets wat normaal bijna niet kan.

Hoewel het niet de bedoeling is, kunt u bijna een hele maat groeien in uw pak, afhankelijk van hoe strak het pak in eerste instantie gesneden is. Verandert u veel van gewicht dan houd ik daar rekening mee bij het tekenen van het patroon. Zo ook als u bezig bent met fitness; ik kijk naar uw doelen en hoeveel u denkt aan te komen, en houd daar rekening mee.

Een pak kleiner maken kan altijd.

Uiteraard! Losse broeken maakt Tailored. vanaf € 199,-, en losse jasjes vanaf € 429,-. In full canvas verandert de prijs van het jasje naar € 629,-, broeken blijven hetzelfde.

Overjassen beginnen bij Tailored. vanaf € 599,- en € 799,-, respectievelijk voor half en full canvas. Dezelfde prijs als voor een geheel pak dus.

U kunt bij mij doorgaans na een telefoontje of e-mail binnen een week bij mij terecht, op Dinsdag t/m Donderdag, en Zondag. Daarnaast kunt u ook altijd voor de avonduren een afspraak maken, 7 dagen per week.

De levertijd is doorgaans 6 tot 8 weken. Houd hier rekening mee, zeker als het een trouwpak betreft. Tegen betaling levert Tailored. ook een spoedservice, tegen een meerprijs van € 100,-. Het pak heeft dan een gegarandeerde levering binnen 4 weken.